Cara Mudahnya Nak Tahu Kedai Makan Guna Pelaris

Kongsikan di


"Sesungguhnya Syaitan itu tidak ada kekuasaannya atas orang-orang yang beriman dan bertawakkal kepada Tuhannya" ( An-Nahl : 99)
.
"Sesiapa yang mendatangi tukang tilik dan tukang tenung ( bagi mendapatkan bantuan berkaitan ghaib), kemudian mempercayai ramalan si tukang/dukun tadi, maka ia (yang pergi berjumpa itu) telah pun kufur dengan agama Nabi Muhammad SAW " ( Riwayat Al-Bazar & Abu Ya'la, Albani : Sohih, Ghayatul Maram, no 285)
.
Di zaman moden hari ini masih ramai lagi yang berani menempah tempat di Neraka dengan mengamalkan sihir untuk pelbagai tujuan dan maksud.Walaupun sudah jelas larangan Rasulullah s.a.w tentang bahaya sihir ternyata masih ada lagi yang mendapatkan khidmat bomoh.
.
Mereka ini terdiri dari berbagai lapisan masyarakat dan tujuan,bahkan ada juga dari kalangan artis dan ahli pilotik yang mendapatkan khidmat tukang-tukang sihir ini.Ada juga yang ingin membalas dendam kepada seseorang yang tidak disukainya dengan cara ini.
.
Apa yang saya nak sentuh pada kali ini ialah berkenaan dengan penggunaan pelaris kedai.Di sangkakan dengan bercambahnya ilmu dan pusat-pusat pengajian Islam di masjid-masjid ,surau-surau dan forom-forum amalan khurafat ini sudah berkurangan tapi nampaknya masih rancak di negara kita malaysia.
.
Jika dulu amalan pelaris yang menggunakan khidmat jin khadam atau tangkal ini hanypopular di Indonesia dan Sabah sarawak sahaja tapi sekarang sudah merebak sampai ke semenanjung.
.
Jadi kita sebagai pengguna harus berhati-hati dalam memilih kedai makan.Persoalannya bagaimana nak tahu kedai makan yang di syaki itu benar2 mengamalkan pelaris atau tidak.
.
Ini satu petua yang di ajarkan oleh seorang pengamal perubatan Islam.
.
Cara mudahnya nak tahu kedai itu ada pelaris (Khadam jin), baca Ayat Qursi 3kali di luar dari kedai. Sebaiknya semasa dalam kereta.
.
Kemudian buka tingkap dan tiup 7x ke arah kedai. Tak perlulah tiup macam bomoh pooh kiri pooh kanan.he he Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas.
.
Sekiranya ada pelaris di kedai tersebut, "khadam" tu akan marah dan kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita. Kalau dah macam tu, eloklah kita jangan makan dikedai tersebut.
.
Beberapa cara di bawah bolehlah di amalkan untuk mengelak sihir :-
.
1) Al-Fatihah.
.
2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.
Ia berdasarkan hadith :
قال لي رسول الله صلى الله عليه وسلم : إقراء قل هو الله أحد , والمعوذتين , حين تمسي و حين تصبح , ثلاث مرات تكفيك من كل شيء ( رواه أبو داود والترمذي )
Ertinya : Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : "Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad" (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu.( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 ) At-Tirmidzi : Hasan Sohih, An-Nawawi : Sohih
loading...

4 Responses to "Cara Mudahnya Nak Tahu Kedai Makan Guna Pelaris"

  1. Passive Financial Investment. Sekali Invest, Profit RM600,000.Duduk Diam-Diam Dapat Duit. Terbukti. 

    Assalamualaikum, 

    Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

    Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

    ATAU 

    Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 460 
    Bulan 1 = RM 529.00 
    Bulan 2 = RM 608.35 
    Bulan 3 = RM 699.60 
    Bulan 4 = RM 804.54 

    Bulan 12 = RM 2,461.12 
    BULAN 13 = RM 2,830.28 
    Bulan 14 = RM 3,254.82 
    Bulan 24 : RM 13,167.58 
    Bulan 25 : RM 15,142.72 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 61,260.74 
    ===================== 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 4,600.00 
    Bulan 1 = RM 5,290.00 
    Bulan 2 = RM 6,083.50 
    Bulan 3 = RM 6,996.00 
    Bulan 4 = RM 8,045.40 

    Bulan 12 = RM 24,611.20 
    BULAN 13 = RM 28,302.80 
    Bulan 14 = RM 32,548.20 
    Bulan 24 : RM 131,675.80 
    Bulan 25 : RM 151,427.20 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 612,607.40 
    ===================== 
    Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

    ReplyDelete
  2. MLM kah⁉

    💂🏻(bos)
    _______|______
    👨🏻-👩🏼-👴🏻-🙎🏽‍♂(manager)
    | | | |
    😏-😐-😡-😤 (supervisor)
    | | | |
    👶🏻👦🏻👱🏻‍♀👷🏻👼🏻 (staf)

    √ gaji Staf selamanya tak boleh pintas income supervisor

    √ gaji supervisor selamanya tak boleh pintas income manager

    √ gaji manager selamanya tak boleh pintas income bos

    Piramid apakah ini..???🤔
    Bila ajak buat TonePlus kata taknak sebab MLM, Sistem Piramid, Kayakan Orang Atas. Tapi tak sedar pergi keje hari2 selama ni memang dah lama mengamalkan sistem piramid tu sendiri..😂😂

    Tapi siapa sebenar terlibat dalam sistem piramid ?
    Anda rajin mcm mana pun, tetap gaji tak lebih org pangkat atas..

    *Tapi di TONEPLUS*

    √ ●Anda rajin sikit anda dpt byk..anda rajin banyak..anda dpt lagii banyak..simit tu nk 4orang jer..yg lain2 dtg sendiri.., income anda boleh pintas upline anda.. Sape yg tukaq simkad dia dapat!●

    Sampai bila mahu pegi subuh balik maghrib kdg2 smpi isyak⁉⁉⁉
    Jangan mara na😂😂😂..fikir2kan..inshaa Allah ketemu jawapan...jgn stress😙🖒
    #tonePlusMalaysia
    #teamAkuKaya
    #xtukarXtahu
    #simkadThatsPay.
    0113 7472577(ed) for registration❗

    ReplyDelete
  3. MLM kah⁉

    💂🏻(bos)
    _______|______
    👨🏻-👩🏼-👴🏻-🙎🏽‍♂(manager)
    | | | |
    😏-😐-😡-😤 (supervisor)
    | | | |
    👶🏻👦🏻👱🏻‍♀👷🏻👼🏻 (staf)

    √ gaji Staf selamanya tak boleh pintas income supervisor

    √ gaji supervisor selamanya tak boleh pintas income manager

    √ gaji manager selamanya tak boleh pintas income bos

    Piramid apakah ini..???🤔
    Bila ajak buat TonePlus kata taknak sebab MLM, Sistem Piramid, Kayakan Orang Atas. Tapi tak sedar pergi keje hari2 selama ni memang dah lama mengamalkan sistem piramid tu sendiri..😂😂

    Tapi siapa sebenar terlibat dalam sistem piramid ?
    Anda rajin mcm mana pun, tetap gaji tak lebih org pangkat atas..

    *Tapi di TONEPLUS*

    √ ●Anda rajin sikit anda dpt byk..anda rajin banyak..anda dpt lagii banyak..simit tu nk 4orang jer..yg lain2 dtg sendiri.., income anda boleh pintas upline anda.. Sape yg tukaq simkad dia dapat!●

    Sampai bila mahu pegi subuh balik maghrib kdg2 smpi isyak⁉⁉⁉
    Jangan mara na😂😂😂..fikir2kan..inshaa Allah ketemu jawapan...jgn stress😙🖒
    #tonePlusMalaysia
    #teamAkuKaya
    #xtukarXtahu
    #simkadThatsPay.
    0113 7472577(ed) for registration❗

    ReplyDelete

Didakwah