Hukum Isteri Keluar Dengan Lelaki Lain Walaupun Dapat Keizinan Suami. Para Wanita Dan Isteri Mesti Baca & Jangan Abaikan Info ini..

Kongsikan di

Image result for HUKUM KELUAR DENGAN LELAKI LAIN MESKIPUN DAPAT KEIZINAN SUAMI.. RAMAI YANG AMBIL MUDAH!!


SOALAN

Apakah hukumnya seorang isteri keluar dengan lelaki lain tanpa mendapat kebenaran suaminya terlebih dahulu? Untuk makluman ustaz, mereka tidak melakukan maksiat, hanya ingin makan tengah hari bersama. 

JAWAPAN

Berdosalah seorang isteri yang keluar dengan lelaki lain, walaupun dengan izin suaminya. 

Perbuatan ini boleh menjadi sebab turunya bala atau bencana terhadap si isteri. Meskipun mereka tidak melakukan maksiat, dikhuatiri suatu hari nanti mereka akan terjerumus ke dalamnya. 

Rasulullah bersabda: 

"Ketahuilah, tidaklah seorang lelaki berdua-duaan dengan seorang perempuan melainkan yang ketiganya ialah syaitan,"  (Riwayat a;'Tirmizi)

Perbuatan membelakangkan suami amat dibenci Allah dan boleh menggugurkan hak nafkah isteri kerana telah curang. Oleh itu, kita hendaklah berlindung dengan Allah daripada dorongan nafsu untuk berbuat demikian. 


Sumber : sehinggit.blogspot

loading...

0 Response to "Hukum Isteri Keluar Dengan Lelaki Lain Walaupun Dapat Keizinan Suami. Para Wanita Dan Isteri Mesti Baca & Jangan Abaikan Info ini.."

Post a Comment

Didakwah