Petua Mudah Dan Murah Merawat Resdung

Kongsikan di

Image result for Resdung


 Mengikut istilah perubatan tradisional resdung merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ-organ lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan. Manakala, ikut sainsnya pula resdung adalah virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.

Namun begitu kita boleh merawat resdung dengan pelbagai cara samada menggunakan cara rawatan tradisonal ataupun berjumpa doktor yang pakar dalam merawat penyakit resdung ini.  

Ada satu cara yang paling mudah untuk merawat resdung tersebut. Petua yang paling mudah dan berkesan ialah dengan mengamalkan menyedut air ke dalam hidung (seperti sebelum kita berwuduk). Kemudian picit sebelah hidung dan hembuskan sekuat hati. Buatlah berulang-ulang kali sehingga selesai kedua-duanya. Selepas itu basuhlah muka dengan bersih. Lakukan ini setiap kali setelah sampai ke suatu destinasi, baik ke pejabat, bersantai, beriadah atau pulang ke rumah malah ke mana saja. Kesannya sungguh menakjubkan.

Cubalah! Jika tidak dicuba bagaimana kita mahu tahu keberkesanannya, kan? 
Sumber : mr-tazkirah.blogspot


loading...

0 Response to "Petua Mudah Dan Murah Merawat Resdung"

Post a Comment

Didakwah