Awas! Jangan Campur Vitamin C Dengan 4 Bahan Ini

Kongsikan di

Image result for Awas! Jangan Campur Vitamin C Dengan 4 Bahan IniPenggunaan Vitamin C sangat meluas dari kesihatan, kecantikan luar atau dalam. Ada sahaja kebaikan Vitamin C yang menjadi pilihan sebagai krim muka, makanan tambahan sehinggalah suntikan Vitamin C. Vitamin C terkenal sebagai bahan awet muda, pencerah kulit dan meningkatkan imunisasi badan. 

Kepada anda yang ada menggunakan produk Vitamin C dalam apa jua jenis produk ketahuilah terdapat pantang larang jika ingin menggunakan ia bersama bahan lain. Seperti yang kita semua tahu, Vitamin C dan Vitamin E ialah kolaborasi yang terbaik, okay itu bagus tapi apa yang tak okay dengan bahan lain? 
#1 AHA/BHA – mempunyai fungsi pengelupasan sama seperti Vitamin C. Jadi jika anda mengabungkan dua bahan ini, kulit boleh terjejas akibat aktiviti penggelupasan yang berlebihan. 
#2 Niacinamade – ia sejenis bahan dari Vitamin B untuk melembabkan kulit namun ia boleh menukar warna Vitamin C kepada warna kuning apabila dicampurkan bersama. Selain itu, masalah iritasi kulit juga boleh berlaku dan fungsi Vitamin C boleh rosak. 
Foto – Dermstore
#3 Benzoyl Peroxide – fungsinya untuk membasmi kuman dan jerawat, tapi bila dicampur dengan Vitamin C ia boleh menghilangkan manfaat Vitamin C dan menyebabkan iritasi kulit. Penyelesaian terbaik, guna produk dari bahan benzoyl peroxide untuk menghilangkan jerawat, manakala untuk parut jerawat guna Vitamin C. 
#4 Kolagen – fungsi kolagen bagus untuk kesan kulit tegang dan awet muda. Namun malangnya, kesan dari penggunaan kolagen boleh menghalang Vitamin C untuk menyerap kedalam kulit. Erti kata lain sia-sia ambil Vitamin C! 
Foto – Into The Gloss
Anda dinasihati kenal pasti bahan dalam produk yang anda ingin pakai bersama dengan Vitamin C. Selamat beramal! 
Sumber : https://www.wanista.com
loading...

3 Responses to "Awas! Jangan Campur Vitamin C Dengan 4 Bahan Ini"

 1. Wah kami Sangat Senang Bisa Menemukan Artikel Sebagus Ini Dan Sangat Bermanfaat Sekali, Kami Menunggu Artikel Berikutnya Yah Gan.

  Poker
  Agen Poker
  Agen Poker Online
  Agen Poker Terpercaya
  Poker Online
  Poker Online Terpercaya
  Poker Terpercaya
  Poker Online Aman dan Terpercaya

  ReplyDelete
 2. bosan tidak tahu mesti mengerjakan apa ^^
  daripada begong saja, ayo segera bergabung dengan kami di
  F*A*N*S*P*O*K*E*R cara bermainnya gampang kok hanya dengan minimal deposit 10.000
  ayo tunggu apa lagi buruan daftar di agen kami ^^

  ReplyDelete
 3. PUNYA MASALAH DENGAN KEUANGAN ANDA?
  SEGERA INVITE 2B1E7B84 ATAU KUNJUNGI WEB #KELINCI99

  ReplyDelete

Didakwah