Dalam Islam Ada Adab, Suami Isteri Dilarang Kongsi Aksi Intim Di Khalayak Ramai – Mufti Kelantan

Kongsikan di

Ada yang berpendapat, apa salahnya untuk mereka beraksi sebegitu kerana sudah sah bergelar suami isteri. Namun, ada yang menganggap perbuatan itu agak kurang sesuai dengan budaya Timur dan bertentang dengan ajaran Islam.
Kontroversi berkenaan juga mendapat perhatian Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad yang mengatakan didalam Islam, suami dan isteri dilarang untuk mempamerkan aksi intim mereka di khalayak ramai.

Dalam Islam ada adab, setiap langkah, kata-kata dan perbuatan ada tempat yang sesuai. Walaupun seseorang itu suami-isteri tapi setiap perbuatan mereka perlu ada batasan jika mahu menunjukkan kasih sayang.
Akhlak seseorang dalam Islam tidak diizinkan untuk bercumbu-cumbuan di tempat awam. Jika ingin bercium ada tempat privasi dan ia tidak perlu dipertontonkan kepada umum.
Teguran itu bukan sahaja ditujukan buat pasangan selebriti tetapi kepada orang biasa juga.
Walaubagaimanapun, Mohamad Shukri menambah, pasangan suami isteri digalakkan untuk melahirkan rasa cinta sesama pasangan namun perlu dilakukan di tempat yang sesuai seperti di rumah. Katanya, hal tersebut bagi mengelakkan daripada sebarang perkara yang boleh mengundang kepada fitnah.

Sumber: Mstaronline
loading...

1 Response to "Dalam Islam Ada Adab, Suami Isteri Dilarang Kongsi Aksi Intim Di Khalayak Ramai – Mufti Kelantan"

  1. ayo dicoba keberuntungannya bersama dengan kami di FANSPOKER
    dapatkan juga bonus rollingan dan refferalnya

    ReplyDelete

Didakwah