[VIDEO] Dulu Lelaki Ini Sangat Benci Dengan Islam, Tapi Semuanya Berubah Bila Ini Terjadi..

Kongsikan di


Di negara barat terutamanya Amerika Syarikat, ramai yang masih membenci dan menuduh agama Islam sebagai pengganas. Nak ke mana-mana pun rasa tak selamat sebab kumpulan anti-islam ni boleh buat apa-apa sahaja pada orang Muslim. Contoh paling dekat, perut wanita sedang mengandung ditendang oleh lelaki kerana wanita tu beragama Islam. Kejamnya.

Macam lelaki ni, dia sangat benci dengan agama Islam, tapi semuanya berubah bila sesuatu terjadi padanya. Kata lelaki tu, dia menyesal sebab selama ni dia berfikiran sempit. Dia juga ada pesanan untuk individu yang menganggap Islam sebagai pengganas. 

Benci sejak tragedi 11 September
Menurut lelaki yang bernama John Dutcher ni, perasaan bencinya terhadap Islam bermula bila terjadinya tragedi hitam yang berlaku di Menara World Trade Center pada 11 September 2001. Bencinya terhadap Islam sehinggakan dia ingin mengejek/menyerang pada orang Islam terutamanya wanita yang berhijab.
Sehingga lah ditakdirkan dia terjumpa 6 sekeluarga beragama Islam dalam hidupnya. Menurutnya, kehadiran mereka telah banyak mengubah dirinya untuk menjadi manusia yang lebih baik.

Sumber: Now This
loading...

0 Response to "[VIDEO] Dulu Lelaki Ini Sangat Benci Dengan Islam, Tapi Semuanya Berubah Bila Ini Terjadi.."

Post a Comment

Didakwah