Cuba Atasi Masalah Mata Rabun Dengan Tanaman Ajaib Ini..

Kongsikan di

Image result for lidah buaya


Mengikut statistik setiap tahun, lebih dari 30% penduduk Malaysia mengalami masalah mata rabun. Pakar mata pastinya akan menyarankan mereka yang mempunyai masalah ini untuk menggunakan kacamata tetapi tahukah anda ada tumbuhan yang boleh meningkatkan daya penglihatan mata anda secara semulajadi iaitu lidah buaya. Berikut perkongsian yang sangat bermanfaat dari Petua Ibu tentang cara mengatasi masalah rabun.

Sebelum anda mengeluarkan dana untuk membuat cermin mata atau berjumpa doktor pakar mata, anda boleh mencuba cara baru menggunakan tumbuhan yang dapat meningkatkan ketajaman penglihatan mata anda secara natural. Tapi, sebelum itu anda perlu membuat ujian mata bagi memastikan tahap kesihatan mata anda.

Tanaman yang kami maksudkan ialah pokok lidah buaya. Lidah buaya mengandungi vitamin A, C, mineral, protein, dan lain-lain yang bagus untuk kesihatan mata bahkan untuk mata orang tua yang umurnya sudah lebih dari 70 tahun. Lidah buaya juga banyak digunakan untuk perawatan rambut dan juga kecantikan kulit.

Perlu diingat juga, memakai kacamata hanya membantu penglihatan kamu saja tanpa mengubati mata kamu yang rabun, jadi mata kamu tetap dalam masalah penglihatan yang sama. Dan masalahnya akan bertambah buruk jika kamu tidak mengetahui punca permasalahan tersebut.

Ini bahan yang diperlukan untuk mengubati mata anda yang rabun:

100 gram jus lidah buaya (lidah buaya harus dicuci bersih dengan air dingin dan dibuang durinya)
500 gram kacang kenari (walnut) yang sudah ditumbuk
300 gram madu
2-3 buah lemon

Cara pembuatannya sebagai berikut:


 • Cuci dulu semua bahan-bahannya
 • Buat dulu jus lidah buaya dengan sukatan 100 gram
 • Campurkan jus lidah buaya, walnut, madu, dan lemon yang sudah ditumbuk tadi ke dalam blender
 • Blender hingga semuanya tercampur rata
 • Bagaimana cara pengambilannya? Minum sebanyak 3 kali sehari dengan sukatan 1 sudu makan sebelum makan. Pengambilan secara rutin selama 10 hari sampai penglihatan kamu dirasa sudah agak baik dan jangan lupa simpan ramuan ini di dalam peti ais.

Ramuan ini juga tidak hanya bermanfaat bagi kesihatan mata, tapi juga bermanfaat untuk kesihatan tubuh kamu. Pastikan lidah buaya harus dari lidah buaya yang umurnya tidak lebih dari 3 tahun, kerana akan berbahaya bagi mereka yang mengidap penyakit TBC, kardiovaskular, kehamilan, dan penyakit lain.

Selamat Mencuba

p/s- Cara ini untuk mereka yang baru nak rabun dan masih power rendah

Sumber : http://sehinggit.blogspot.my

loading...

1 Response to "Cuba Atasi Masalah Mata Rabun Dengan Tanaman Ajaib Ini.."

 1. mari coba keberuntungannya bersama kami hanya dengan
  deposit minimal 10.000 bisa menangkan uang jutaan rupiah
  ditunggu apalagi, segera bergabung bersama kami di F*A*N*S*P*O*K*E*R

  ReplyDelete

Didakwah